Forsiden > Workshops / Uddannelse > Parterapi – taler vi om kærlighed og sex?

Parterapi – taler vi om kærlighed og sex?

2 dags workshop 2 & 3 Februar 2021

Kursus om narrativ parterapi med inspiration fra poststrukturalistiske ideer: om mennesker i “positioner”, “par -og forældre teknologier”. Fokus vil også være på mentaliseringsbegrebet og hvordan det kan trænes i praksis  – i det at tale med to mennesker, som i samtalen giver en position til hinanden, men som også udpeger i tale og emotionel ageren og ofte håber på en bestemt position for terapeuten. Hvordan er det muligt at tale med parret om deres forskellige og/eller fælles værdier og parfortællinger, samtidig med at deres personlige og forskellige emotionelle fortællinger folder sig ud.  Parterapi kan omhandle mange forskellige ting, men på workshoppen vil koncentrationen kredse om kærlighedsrelationen.

Indhold på workshoppen:

  • En introduktion til ‘parkortet’, som er udarbejdet ud fra samtaler med par om deres ønsker, forestillinger og ‘par – værdier’.
  • Øve eksternalisering af relationsvanskeligheder så de bliver et “fælles omdrejningspunkt”.
  • Hvordan arbejde med de kritiske positioneringer som parret fortager af hinanden og som kan skabe grobund for uenigheder og ensomhed.
  • Øve tale – og lytte positioner for parterne – mentaliseringsprocesser i fokus

Workshoppen er for dig som er nysgerrig på, eller som allerede er gået i gang med at afholde parsamtaler. Du behøver ikke have et større kendskab til det narrativ felt. Du skal blot have lyst til at få introduceret en række narrative begreber for at kunne forstå og følge med i de poststrukturalistiske og narrative ideer. Mentaliseringsbegrebet bliver inddraget ud fra Eia Asen og Peter Fonagys ide om at der kan være tale om relationsforstyrrelser – når parterne ikke kan sætte sig i hinandens sted. Der er med andre ord støj på sender og modtager relationen – ikke på personerne som sådan.

Du kan med fordel læse hele bogen af White, eller i hvert fald kapitlerne: 1 & 2 i M. White: Kort over narrative landskaber fra 2008. Såfremt du ønsker at have et lidt større kendskab til de narrative ideer og anvendte begreber, som af flere grunde “stikker lidt af” fra andre traditioners brug af psykologiske ideer og begreber.

 

 

 

Tilmeld nu

Reserver din plads med det samme

Pris:Kr. 2300 + moms (inklusiv forplejning).
Dato:2 & 3 Februar 2021
Tidspunkt:Tors kl 9.00-16.00 Fre 9.00-15.00
Hvor:Trianglen - København
Underviser:Anne Saxtorph
Antal deltagere:Minimum 12 deltagere /
Tilmeldingsfrist:10. januar 2021