Forsiden > Workshops > Parterapi – en kunstart

Parterapi – en kunstart

1 dags kursus 8. September 2021

Kursus om narrativ parterapi med inspiration fra poststrukturalistiske ideer: om mennesker i “positioner”, “par teknologier”. Fokus vil også på terapeutens position, mentaliseringsbegrebet og hvordan det trænes i praksis. Parter som udpeger i tale og emotionel ageren og ofte håber på en bestemt modtagerposition for terapeuten.

Det at tale med to mennesker, som i samtalen giver, modtager og afviser en position ift. hinanden. Hvordan er det muligt at tale med parret om deres forskellige og/eller fælles værdier og parfortællinger, samtidig med at deres personlige og forskellige emotionelle fortællinger folder sig ud. Parterapi kan omhandle mange forskellige ting, men på kurset vil koncentrationen kredse om kærlighedsrelationen.

Indhold på kurset:

  • En introduktion til ‘parkortet’, som er udarbejdet ud fra samtaler med par om deres ønsker, forestillinger og ‘par – værdier’.
  • træne eksternalisering af relationsvanskeligheder så de bliver et “fælles omdrejningspunkt”.
  • Hvordan arbejde med de kritiske positioneringer som parret fortager af hinanden og som kan skabe grobund for uenigheder og ensomhed.
  • Øve tale – og lytte positioner for parterne – mentaliseringsprocesser i fokus

Kurset er for dig som som allerede er gået i gang med at afholde parsamtaler. Du behøver ikke have et større kendskab til det narrativ felt. Du skal blot have lyst til at få introduceret en række narrative begreber og greb for at kunne forstå og følge med i de poststrukturalistiske og narrative ideer. Mentaliseringsbegrebet bliver inddraget ud fra Eia Asen og Peter Fonagys ide om at der kan være tale om relationsforstyrrelser – når parterne ikke kan sætte sig i hinandens sted. Der er med andre ord støj på sender-og-modtager relationen.

Du kan med fordel læse hele bogen af White, eller i hvert fald kapitlerne: 1 & 2 i M. White: Kort over narrative landskaber fra 2008. Såfremt du ønsker at have et lidt større kendskab til de narrative ideer og anvendte begreber, som af flere grunde “stikker lidt af” fra andre traditioners brug af psykologiske ideer og begreber.

Tilmeld nu

Reserver din plads med det samme

Pris:1100 kr + moms
Dato:8. September 2021
Tidspunkt:kl. 9.00-16.00
Hvor:Trianglen - København
Antal deltagere:Minimum 10 deltagere - max 20
Tilmeldingsfrist:24. august 2021