Forsiden > Workshops > Psykisk lidelse som klog respons

Psykisk lidelse som klog respons

2 dages kursus 30. Nov + 1. Dec. 2022

Kursus 2 dage

Psykisk lidelse er både noget, som i høj grad spænder ben for os, og som passer på noget, som er vigtigt for os. Selvom dette dobbelte perspektiv er anerkendt i mange psykologiske tilgange og filosofier igennem tiden, er der dog ofte en tendens til at vi mest fokuserer på at få psykisk lidelse væk og dermed i denne iver kan komme til at overse de muligheder, der ligger i at anerkende psykisk lidelse som intelligent og som noget vi kan lære af.

Kursets undervisere psykologerne Anne Albinus og Louise Østergaard har i mange år i psykiatrisk regi arbejdet med især spiseforstyrrelser men også de mange andre psykiske lidelsesformer, som støder til. De har især haft glæde af at inkorporere metoder og ideer fra den canadiske tilgang responsbaseret praksis, til at supplere blikket på psykisk lidelse som forstyrrende, til også at se det som ”styrende” eller ”styrende udenom” noget svært i livsomstændighederne. Responsbaseret praksis er oprindeligt udviklet til at arbejde med og forstå erfaringer med vold og overgreb. Tilgangen arbejder ud fra det grundsyn at vi – under både almindelige og voldsomme omstændigheder -altid passer på os selv, så godt som vi kan, og at det betyder meget for vores værdighedsfølelse at blive bevidnet i, hvordan vi konkret navigerer under nogle givne betingelser. Psykisk lidelsen spiller her en rolle som værdifuldt navigationsudstyr, og kurset vil sætte fokus på, hvordan vi som behandlere og terapeuter kan bringe dette frem i lyset.

 

Det væsenligste fokus på kurset vil være på følgende:

  • En introduktion til de grundlæggende ideer i Responsbaseret praksis. Tilgangen bygger videre på alle de ideer og tilgange i systemiske, narrative og løsningsfokuserede tilgange, som ønsker at anerkende de færdigheder hos en person, som allerede er i spil, og som det kan virke godgørende at få øje på. Centrale nøglebegreber fra Responsbaseret praksis vil være modstand, social respons og kontekst afdækning.
  • Øvelser i spørgeteknik, som åbner op for intelligensen i den psykiske lidelse. Vi gør brug af en rig værktøjskasse, hvor de responsbaserede teknikker supplerer de klassiske systemiske og narrative greb.

 

Tilmeld nu

Reserver din plads med det samme

Pris:2900,00 + moms
Dato:30 Nov + 1 Dec. 2022
Tidspunkt:kl. 9.00 -16.00
Hvor:Trianglen - København
Underviser:Louise Østergaard og Anne Albinus
Antal deltagere:Minimum 12 deltagere / max 20
Tilmeldingsfrist:16. november 2022