Børnesamtaler

Børnesamtaler

Forside > Terapi > Børnesamtaler

Vi tilbyder børnesamtaler. Det kan både være med barnet alene, eller sammen med dig/jer som forælder.

Det kan være dit barn føler sig:

  • Trist uden at kende forklaringen
  • Har længere episoder med raseri uden at “kunne styre det selv”
  • angst, bange og det uden at vide hvorfor
  • føler sig alene, eller måske ked af jeres skilsmisse?
  • mobbet, i mistrivsel blandt venner
  • eller på anden måde ser ud til at mistrives

Det er ingen skam at søge professionel hjælp. Det er vigtigt, at tage et barn alvorligt som selv siger, at det ikke går så godt, eller viser tegn på mistrivsel over længere tid. Vi gør en dyd ud af alle børn skal føle sig godt tilpas i samtalen.

Børn er forskellige med de forskelle, som børnene viser sig selv med. Vi arbejder altså med dit barns mulige trivsel og mistrivsel, og det som de selv siger om sig selv og sine omgivelser. Vi arbejder ikke med de typiske amerikanske programmer (coolkids, rubusthed, skils, osv). Vi ved programmerne er standardiseret til danske forhold, men de hylder igennem deres øvelser og mind-set de amerikanske leve – og opdragelsesværdier. Det finder vi helt enkelt er alt for forsimplet og i øvrigt helt utilstrækkeligt, at tilbyde kloge danske fællesskabssøgende børn og forældre.

Børn skal være vrede, være kede af det, eller på anden måde udvise tristhed, hvis der er noget i vejen. Det skal ikke bare “trænes væk”, så de ikke længere kan udtrykke, at noget er helt galt fat. Vi skal som professionelle derimod hjælpe med at forstå, hvad det går ud på, og hvordan vi kan hjælpe barnet med fx at udtrykke sig mere nuanceret, følelsesmæssigt relevant og verbalt forståeligt. Men det kræver, som trin 1 – at barnet tror på at vi lytter. Tilid er altså vores første skridt sammen. Derfor vil vi meget gerne have jer forældre med, for når budskaberne begynder at komme, så er I som forældre ofte de rette til at høre dem!

Vi tror altså ikke, at vi skal gøre dit barn mere udadvendt, robust, eller mindre genert.

Vi mener heller ikke det er nødvendigt, men vi synes derimod, at dit barn skal lyttes til, selv når det har svært ved at udtrykke sig. Lyttes til, så også du/I får hørt hvad det er som “trykker” og ikke er let at forklare for omverden.

Vi arbejder i et roligt tempo  for at kunne tale om erfaringer, følelser, og igennem både øvelser, tegninger og musik.

Bestil tid hos: anne@narrativeperspektiver.dk

Har du spørgsmål eller ønsker at høre mere?
Ønsker du at lære mere om vores narrative tilgang, vælge det rette kursus eller uddannelse, eller bare ønsker at tale med en professionel om dine udfordringer.

Kontakt os via telefon og e-mail. Vi ser frem til at hjælpe dig videre på din rejse mod personlig og faglig udvikling.