Forsikring

Sundhedsforsikring

Har du en sundhedsforsikring eller indboforsikring med rådgivningstilskud, kan du kontakte dem for at høre, om de mener, at du er berettiget til psykoterapi via din forsikringsaftale. Mange får helt eller delvist betalt deres samtaler og kommer via deres egen forsikring i fx TRYG, Scandia, LB, osv. Hvorvidt du kan komme i betragtning afhænger af din forsikringsaftale og problemstilling, og besluttes af din forsikring.

OBS: Men husk din forsikring kan ikke forlange, at du skal henvende dig til læge  for at høre om du kan få en henvisning. Forsikringen har nemlig ikke ret til at du skal reducere deres forsikringsudgift og på den måde benytte sig af, at de så kun skal betale din egenandel ved en henvisning, modsat hvis du ikke får en henvisning. Er du forsikret, så benyt dig af din ret til at være fuldt forsikret. På den måde undgår du også at stå i de offentlige registre.

Forsikring på arbejdspladsen

De fleste arbejdspladser har en forsikring vedrørende samtaler for medarbejdere. Det varierer hvilke problemstillinger, der giver mulighed for at anvende denne forsikringsordning, og du skal altid tale med enten din arbejdsgiver, HR-konsulenten eller din tillidsrepræsentant, som kan hjælpe dig videre. Sygdom pga. stress, voldelige episoder i forbindelse med dit arbejde, mobning, eller længerevarende sygdom giver ofte tilgang til samtaler.

OBS: Men de kan ikke forlange, at du skal henvende dig til lægen af den grund for at høre om du kan få en henvisning. Forsikringen har nemlig ikke ret til at du skal reducere deres forsikringsudgift af dig og på den måde benytte sig af, at de så kun skal betale din egenandel. Er du forsikret, så benyt dig af din ret til at være fuldt forsikret. På den måde undgår du også at stå i de offentlige registre.

Sygeforsikring Danmark.

Er du medlem af sygeforsikringen Denmark kan du få refusion på dine samtaler. Størrelsen  er afhængig af din forsikringspakke. Basis gir ikke noget, hvorimod andre gør. Du kan gå ind og ændre din gruppe til fx 5. Se https://www.sygeforsikring.dk/grupper

Sygesikringen – overenskomst med Regionen

For at få ret til en henvisning skal du går til lægen som skal vurdere dit behov herfor.  En henvisning er gyldig de første 3 måneder fra den er udstedt af lægen. Det er mere muligt for voksne af få en henvisning, da nogle af kategorierne gælder fra man er 18 år. Du kan heller ikke få en henvisning pga. spiseforstyrrelse, skilsmisse, parforholdproblemer, eller problemer i familien. Se: https://www.sundhed.dk/borger/behandling-og-rettigheder/sygesikring-og-laegevalg/gratis-behandling-og-tilskud/psykologhjaelp/

Nogle af os i huset har sygesikringsordning. Andre af os ikke.

Har du ikke råd til fuld betaling, men søger et gratis tilbud, så kik under Aftenrådgivningen. eller A-samtaler.

 

Har du spørgsmål eller ønsker at høre mere?
Ønsker du at lære mere om vores narrative tilgang, vælge det rette kursus eller uddannelse, eller bare ønsker at tale med en professionel om dine udfordringer.

Kontakt os via telefon og e-mail. Vi ser frem til at hjælpe dig videre på din rejse mod personlig og faglig udvikling.