Hypnose terapi

Hypnose terapi

Forside > Terapi > Hypnose terapi

Narrativ hypnose terapi er for dig, som gerne vil prøve hypnosen, der igennem visualiseringens vej gir plads til forandring. Har du problemer med angst, træt af at føle dig i strid med din egen krop, eller ønsker du at få mere ro på hele kroppen? Så kan du prøve mere og andet end samtalens vej. Vi benytter os af begge dele, men fokus er på at skabe forandringer via skræddersyede hypnoser til dig.

Hvad er hypnose?

Ved hypnose kommer du i en trancetilstand og dele af din bevidsthed er for en tid tæt på søvntilstand. Du vil kropsligt være døsig, men du vil samtidig være helt klar i hjernen. Du vil høre alt og huske alt.  I trancen bliver du mere modtagelig over for narrative påvirkninger, som vi har skabt i fællesskab, som de narrativer du både føler dig tryg ved og som du ønsker at se fremadrettet i dit liv. Det vi bruger i hypnosen er – det vi kalder for ’suggestioner’.

Hvad er suggestioner?

Suggestioner er den effektive del af hypnosebehandlingen og suggestioner er det som virker mentalt, så du får det bedre efter hypnosen. Du vil fx blive mødt med visualiseringer som er fremtidsrettede billeder på din glæde, din ro, eller du ser dig selv i konkrete situationer, hvor du indgår i uden bekymringer eller frygt.

I hypnose arbejder vi ud fra din problemstilling og her designes hypnosen specifikt til dig. Du fortæller om dig selv, dine forsøg på at løse problemet indtil videre og ikke mindste, hvad du vil tage dig til, når det er løst. Du vil fortælle om dine bedste steder, hvor du befinder dig trygt. Ser dig selv et sted med rare omgivelser, som du beskriver i detaljer. Det vi kalder et safe space.

Hvis du lider af det som nogle kalder social angst, kan indholdet i hypnosen fx handle om at være mere afslappet, rolig og ubekymret. Du tør være sammen med andre og tænker ikke på, hvad de kunne tænke.

Det er magisk smukt, det er altid dig som bestemmer farten i trancens dybde og vi arbejder med den tryghed der skal til – for du kommer i gang med selve hypnosen.

Hvem udviklede ideen om Hypnose?

Hypnose blev udviklet i sin tid af Milton Erickson, som fik polio som barn og oplevede for en tid at være helt lammet. Han blev optaget af tankens kraft og kroppens kommunikation. Milton Erickson’s tilgang til hypnose adskilte sig markant fra den traditionelle autoritære tilgang. Han troede på at udnytte klientens egne ressourcer og oplevelser for at facilitere forandringer, og han brugte ofte indirekte og metaforisk sprog i sine hypnose-sessioner. Han var den store inspirationskilde for mange familieterapeuter og professionelle, som arbejdede med den løsningsorienteret tilgang ift misbrug og vold.

Den systemiske tradition var stærkt inspireret af Milton Erikcson af mange forskellige grunde. En ting var han ideer om sprogets betydning for bevægelse. Han så også at særlige relevante visualiseringer vil sige, at finde et ståsted, hvor sproget skaber af fremtidig mulighed for forandringer. At kunne se sig selv ud i fremtiden og at kunne se sig selv allerede have fået det bedre gør en stor forskel. Ønsket om at få erfaringerne med at få det bedre er central og vigtigt, da mennesker sjældent bare ønsker information. Det giver ikke en retning eller en fornemmelse af bedring og derfor er det fx ikke nok at vide, at motion er sundt. Man skal erfare det, ligesom man kan erfare igennem en visualisering og det skaber dermed en større tro på at kunne gøre det igen og igen.

Udviklingen fra Milton Erickson gik videre over igennem Bateson for den systemiske tradition, som også var meget optaget af perceptionsforskelle. Hvad skaber en forskel, der opleves som en forskel?

Processen af hypnoterapi?

Denne dans hvor man udpeger fokus for bedring, og skaber et vedkommende personlig sprog for dig. Som bliver relevant i relationen, fordi terapeuten har fået mange inputs af dig og dine mange billeder på handlinger som ikke er hæmmet af dine problemer.

De fem sanser skaber nærvær

Vi laver et anker igennem terapien af dine bedste erfarede levede historier og på den måde forbinder vi narrativer med hypnose. Vi anvender aktivt din krops mange sanser, således at du blidt føres i retning af det som du foretrækker. Du kan lufte forandringen, sanse den kærlige brise af træernes første forårsblade i spring, eller du kan fornemme græsset under dine bare fødder, der kilder og får dit hjerte til at le af det som før forekom svært. Din kind berøres af vinden, som bærer blide strøg af varme mod din hud og du husker nu, hvordan det er at bide af din ynglings is. Bidets mærke i isen, og smagen af vanilje eller chokolade. Du ser for dig… en ny dag, med andre muligheder og du ved nu hvad du skal gøre.

Har du spørgsmål eller ønsker at høre mere?
Ønsker du at lære mere om vores narrative tilgang, vælge det rette kursus eller uddannelse, eller bare ønsker at tale med en professionel om dine udfordringer.

Kontakt os via telefon og e-mail. Vi ser frem til at hjælpe dig videre på din rejse mod personlig og faglig udvikling.