Skilsmissesamtaler

Skilsmissesamtaler

Forside > Terapi > Skilsmissesamtaler

Skilsmisse og Børn

En forstående skilsmisse kan motivere til terapi for at styrke samarbejdet som forældre midt i en udfordrende tid. Bekymringer for børnene spiller en stor rolle, og det er afgørende at tale om, hvad der er bedst for dem på kort og lang sigt. Derfor er det en god ide at booke en samtale omkring hvordan børnene skal have det af vide, hvordan fremtiden kommer til at se ud for dem, hvordan planerne for deres bopæl, skole og andre ting komme til at forme sig.

Håndtering af Forandringer sammen

Forberedelse er nøglen. Diskutér emner som timingen for at informere børnene og gør det sammen om muligt. Forbered jer på hvordan I taler om skilsmissen, og hvordan I støtter dem gennem processen. Anerkend forskellige reaktioner og forbered jer på at håndtere dem med følsomhed og forståelse. Savn er et udtryk for vigtig kærlighed og et udtryk for, at I har valgt at forandre deres liv til noget nyt.

Skilsmisse og Økonomi

Det er klogt at I får økonomisk rådgivning og værktøjer til at forstå jeres nye økonomiske situation. Jeres tilgang skal fokusere på samarbejde for barnets skyld og det er vigtigt, at I undgår at låse sig fast i uhensigtsmæssige aftaler. Husk at lave strategier til at undgå konflikter og sikre, at beslutninger tjener barnets bedste. Gode ordninger laves bedst i fredstid og derfor kan det være en ide, at vente med at lægge jer fast på noget. i panik – og at sørge for at undgå, at det er de sårede følelser der tales igennem de økonomiske forslag til deling.

Har du spørgsmål eller ønsker at høre mere?
Ønsker du at lære mere om vores narrative tilgang, vælge det rette kursus eller uddannelse, eller bare ønsker at tale med en professionel om dine udfordringer.

Kontakt os via telefon og e-mail. Vi ser frem til at hjælpe dig videre på din rejse mod personlig og faglig udvikling.