Forside > Terapi > Ungterapi

Vi taler med unge hver dag. Du vil opleve at vi psykologer, der arbejder med ungterapi er aktive terapeuter som taler med dig om det, som du syntes er svært i dit liv. Du kommer ikke til at skulle tale alene uden at vi stiller vedkommende spørgsmål, fordi vi ved at en samtale bedst bliver båret af to parter som taler sammen. Du kan komme af mange grunde og ofte ser vi unge som ikke længere føler det er muligt at de deler deres tanker med hverken venner eller forældre. Det kan være at:

  • Du oplever dig alene og ked af det
  • Du føler ikke du kan tale med andre om dine indre tanker?
  • Du føler dig uden tro på dig selv
  • Du føler ikke dine forældre forstår noget som helst
  • Du føler dig forkert med din egen krop
  • Du har et ønske om en sød kæreste

Det kan være du er i tvivl om din egen kønsindentitet, dine venner, eller noget helt andet. Hos os er alt værd at tale om. Vi ved at unge ikke kommer ikke med for små problemer. Det ved du også, eftersom du sikkert har tænkt over dine vanskeligheder i længere tid. Du kan komme første gang og se om kemien er der med os psykologer der arbejder med ungterapi. Vi skal nok guide samtalen, så samtalen bliver tryg. Din opgave er at finde ud af om du går hjem med en fornemmelse af om samtalen fungerede som du havde håbet på.

Problemer i din familie?

Mange unge kommer i ungterapi, når der er problemer i familien. Det kan også være at du oplever at skilsmissen mellem dine forældre, som ikke er godt at tale med dem om. Din ene forælder eller begge kan være for svære, være for strenge. En af dem er syg, eller for kontrollerende eller simpelthen ude af stand til at hjælpe dig. Derfor er det godt at tale med en udeforstående, som kan hjælpe dig med at se det hele lidt udefra.

Kærestesorger?

Har du kærestesorger kan det også være det som får “bægeret til at flyde over”. Pludselig føler du dig helt alene og selv din ex-kæreste har ikke behandlet dig godt. Det er aldrig rart at føle sig svigtet. Derfor siger vi altid at det er ok, at komme med kæresteproblemer, eftersom det viser at dine følelser er ærlige og du selv har været meget involveret i et andet menneske og forsøgt at finde ud af kærligheden. Det er ikke det samme som at du ikke får det bedre senere hen, men du er i gang med at lære noget svært. Det er godt at tale om sine såret følelser i stedet for ikke at være ved, at det gør pokkers ondt, at blive droppet.

Stoffer er ikke løsningen!

Måske har stoffer fået dig til at gøre ting som du fortryder, eller måske kan du slet ikke lidt at gå til fester med de andre som gør ting du ikke vil være med til? Det er både sjovt og meget svært at være ung, for hvem ved hvad der er det rigtige at gøre?

Problemer virker til at gøre livet meget ensomt

Du kan også komme i aftenrådgivningen uden at betale, elle du kan bestille en tid på bookingsiden. Det er vigtigt at gøre noget ved tanker som gør dig søvnløs.

Har du spørgsmål eller ønsker at høre mere?
Ønsker du at lære mere om vores narrative tilgang, vælge det rette kursus eller uddannelse, eller bare ønsker at tale med en professionel om dine udfordringer.

Kontakt os via telefon og e-mail. Vi ser frem til at hjælpe dig videre på din rejse mod personlig og faglig udvikling.